Окупанти на Донбасі знову застосували заборонену зброю, поранений воїн ЗСУ

Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 24 листопада

Редактор стрічки новин
Окупанти на Донбасі знову застосували за…
Фото: Штаб ООС

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зокрема, заборонене озброєння окупаційні війська застосували поблизу Широкиного – противник вів обстріл з мінометів калібру 120 мм. 

Також у напрямку Зайцевого окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, біля Верхньоторецького – з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а у бік Шумів стріляли з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

"Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний", – повідомили у штабі ООС.

У штабі додали, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Станом на 7 годину ранку, 24 листопада, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Зведення штабу ООС ранок 24 листопада 2021

Нагадаємо, раніше дослідник Conflict Intelligence Team (CIT) Кирило Михайлов повідомив, що військ РФ біля кордонів України до січня може стати більше, ніж навесні. За його словами, на кордоні з Україною триває концентрація російських збройних сил, і вона вже співвідносна з тією, що була у квітні цього року. 

Читайте також: Війна/не війна. Три базові сценарії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme