Окупанти не покидають безуспішних спроб зайняти позиції навколо Києва, – Генштаб ЗСУ

У Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію станом на 18:00 28 березня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Окупанти не покидають безуспішних спроб…
Фото: Генштаб ЗСУ

Зокрема, російські військові нарощують сили навколо столиці з метою атакувати або оточити Київ, попри заяви посадовців Міноборони росії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

"Противник зосереджує основні зусилля на виконанні завдання щодо виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Також, російське окупаційне командування докладає максимум зусиль для утримання під контролем тимчасово зайнятих територій України", – йдеться у повідомленні.

Захисники України продовжують оборону Маріуполя. Українські військові стримують наступ окупантів на інші напрямки та завдають російським військам значних втрат.

"Тимчасово захоплене місто Херсон чинить суттєвий опір російській окупації, ворог змушений все більше зосереджувати сили російських військових та росгвардії для утримання міста під своїм контролем", – додали у Генштабі.

Водночас окупанти намагаються поповнити свої втрати формуючи підрозділи так званих "добровольців". Росіян залучають до підтримки окупаційного "порядку" на тимчасово окупованих територіях. До "добровольців" є лише вимога мати задовільний стан здоров'я, а також у їхні лави беруть осіб із судимістю.

"Відбулося перекидання близько 150 осіб з південної осетії на тимчасово окуповану територію АР Крим для подальших їх дій у сусідніх областях України. Також зафіксовано проведення заходів з прихованої мобілізації населення так званої південної осетії з метою подальшого його залучення до війни з Україною", – зазначили у прес-центрі.

Уточнюється, що російські підприємства оборонно-промислового комплексу перевели на цілодобовий режим роботи. Це свідчить про суттєве зменшення арсеналу противника.

"В умовах дій міжнародних санкцій на заборону постачання високотехнологічної продукції для російської федерації, процес імпортозаміщення матиме тривалий ефект, з огляду на відсутність близької перспективи самостійного виготовлення високотехнологічного радіоелектронного устаткування, яке є важливим компонентом технологічного процесу виготовлення ракет", – вказали у Генштабі.

Військове керівництво окупантів намагається відновити боєздатність своїх підрозділів, які зазнали значних втрат від Збройних сил України протягом першого місяця з початку повномасштабного вторгнення.

Окупанти не покидають безуспішних спроб зайняти позиції навколо Києва, – Генштаб ЗСУУ Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію станом на 18:00 28 березня

Нагадаємо, раніше у Генеральному штабі Збройних сил України розповіли про втрати російських військових за весь час війни. Зокрема загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 28 березня орієнтовно склали 17 000 осіб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme