Окупанти в Криму знову проводять незаконні обшуки: Одного кримського татарина затримали

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова повідомила про затримання одного громадянина в тимчасово окупованому Криму

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин

За її словами, 23-річного Куртумера Чалгозова окупанти затримали та відвезли у невідомому напрямку сьогодні, 14 грудня.

Про це вона повідомила у своєму Twitter, пише Depo.ua.

"У тимчасово окупованому Криму черговий незаконний обшук в будинку кримських татар, що завершився затриманням і вивезенням в невідомому напрямку 23-річного Куртумера Чалгозова. Перш ніж відпустити його допитували у справі Нарімана Джеляла і братів Ахтемових", – наголосила Джапарова.

Перша заступниця глави МЗС заявила, що Росія має припинити репресії проти місцевого населення в Криму.

"Згідно з нормами міжнародного права, Росія як держава-окупант зобов'язана негайно припинити політичні репресії проти місцевого населення тимчасово окупованого ним Криму і звільнити Нарімана Джеляла, Азіза і Асана Ахтемових, а також всіх незаконно утримуваних ним українських громадян", – додала Джапарова.

Окупанти в Криму знову проводять незаконні обшуки: Одного кримського татарина затрималиПерша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова повідомила про затримання одного громадянина в тимчасово окупованому Криму

Нагадаємо 8 грудня у Євпаторії за надуманими звинуваченнями затриманий координатор "Кримської солідарності" Мустафа Сейдалієв.

А 2 грудня на Росії до 6 років і 6 місяців ув'язнення засудили громадянина України Сергія Швиденка, якого звинувачують у "координуванні діяльності українських диверсантів" в окупованому Криму.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme