Окупанти вигнали спостерігачів ОБСЄ із залізничної станції біля російського кордону

Російські збройні формування на Донбасі продовжують обмежувати свободу пересування СММ ОБСЄ

Надія Клочко

На блокпосту південніше мосту біля Станиці Луганської, а також у пункті пропуску на кордоні поблизу Вознесенівки та на залізничній станції "Червона Могила" у Вознесенівці, що на окупованій Луганщині, спостерігачам ОБСЄ наказали покинути залізничну станцію. 

Про це повідомляється у щоденному звіті, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 20 жовтня, передає Depo.ua.

"Перебуваючи на залізничній станції "Червона Могила" у н. п. Вознесенівка (колишній Червонопартизанськ; 65 км на південний схід від Луганська), команда СММ зафіксувала, як 80 залізничних критих вантажних вагонів із 1 локомотивом прибули на станцію та продовжили рух у східному напрямку. Через приблизно 4 хвилини озброєний член збройних формувань сказав спостерігачам, що перебувати на станції дозволено лише кілька хвилин", – йдеться у звіті.

Крім того, перебуваючи в пункті пропуску на кордоні біля Вознесенівки, команда Місії зафіксувала, що в Україну в’їхав 1 автомобіль і пройшли 3 особи, а з України виїхав 1 автомобіль (з табличками "ЛНР").

"Приблизно через 7 хвилин член збройних формувань сказав спостерігачам залишити цей район, пославшись на "накази від командирів", – йдеться у звіті.

В Місії ОБСЄ нагадали, що, відповідно до рішень, ухвалених Кабінетом Міністрів України у 2014 році, роботу цих та інших пунктів пропуску на кордоні, розташованих у районах, що не контролюються урядом України, офіційно призупинено.

В СММ також повідомили, що минулої доби на блокпосту збройних формувань РФ південніше мосту біля Станиці Луганської бойовики вкотре "не пропустив патруль СММ до мосту, пославшись на відсутність попереднього узгодження з тими, кому належить фактичний контроль".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ОБСЄ призупинила свою місію із моніторингу на Донбасі з міркувань безпеки. Оскільки вже кілька днів під готелем, де проживають члени місії ОБСЄ, проходить "акція протесту" окупантів. Блокування спостерігачів місії, які перебувають в готелі "Park Inn" в окупованому Донецьку, триває і зараз

16 жовтня, до готелю, де проживають члени місії ОБСЄ в окупованому Донецьку, прийшли близько 200 проросійських демонстрантів. Вони вимагають звільнення затриманого українськими військовими бойовика з російським паспортом Андрія Косяка

Читайте також: Росія переганяє на Донбас нові танки і блокує роботу ОБСЄ: До чого готується Путін

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua