Місія ОБСЄ на Донбасі оголосила про блокування роботи: Що про це відомо

Організація з безпеки і співробітництва в Європі призупинила свою місію зі спостереження на Донбасі через протести сепаратистів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Місія ОБСЄ на Донбасі оголосила про блок…
Фото: U.S. Mission to the OSCE/Facebook

Сепаратисти блокують роботу місії та проводять протести під штаб-квартирою в тимчасово окупованому Донецьку.

Про це сьогодні, 17 жовтня, заявив головний спостерігач Яшар Халіт Чевік, пише Depo.ua із посиланням на Reuters.

За його словами, вчора, 16 жовтня, до штаб-квартири прийшли близько 200 проросійських демонстрантів. Вони вимагають звільнення затриманого українськими військовими бойовика.

"З міркувань безпеки ми призупинили наші операції", – заявив Чевік.

Він також додав, що безпосередньої загрози зі сторони протестувальників наразі не було. При цьому, протести спалахували і раніше, але цього разу сепаратисти, схоже, заблокували вхід до будівлі, де розміщені спостерігачі.

Зауважимо, йдеться про бойовика, якого затримали українські військовослужбовці 13 жовтня. Оперативна група ЗСУ затримала бойовика "ЛНР" з російським паспортом Андрія Косяка в Луганській області на лінії розмежування біля КПВВ "Золоте".

Нагадаємо, 14 жовтня СБУ оприлюднила допит полоненого бойовика "ЛНР" Андрія Косяка, якого затримали напередодні біля КПВВ "Золоте".

Після цього, 15 жовтня, "ЛНР" відкликала гарантії безпеки, надані Києву в рамках СЦКК. За словами терористів, гарантій безпеки не буде до тих пір, поки українська сторона не поверне Косяка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme