Окупанти за добу 50 разів відкривали вогонь з РСЗВ і завдали 22 авіаційних удари, — Генштаб ЗСУ

російсько-окупаційні війська впродовж 18 січня завдали 22 авіаційних удари та здійснили понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню

Журналіст відділу новин
Окупанти за добу 50 разів відкривали вог…
ЗСУ

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, передає Depo.ua.

Водночас українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження окупантів та 3 — по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Крім того, українські захисники збили ворожий гелікоптер Ка-52 та експериментальний російський розвідувальний БПЛА "Мерлін-ВР". 

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони уразили пункт управління,  район зосередження живої сили станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

У Генштабі додали, що росіяни не відмовляються від намірів захопити Донецьку область в межах адміністративних кордонів. 

Основні зусилля окупанти зосереджують на веденні наступу на Бахмутському напрямку. Також у Генштабі зазначили, що противник веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку

Крім того, росіяни намагаються покращити тактичне положення на Лиманському напрямку. На Запорізькому напрямку вони ведуть наступальні дії в районах населених пунктів Оріхів та Гуляйполе, але безуспішно. 

На Куп’янськомуНовопавлівському та Херсонському напрямках ворог обороняється.

На ВолинськомуПоліськомуСіверському та Слобожанському напрямках ситуація без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено. 

На території Білорусі тривають спільні навчання російських повітряно-космічних сил та білоруських військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони. Відпрацьовуються практичні завдання із взаємодії повітряної та сухопутної компонент в наступальних операціях.

У Генштабі додали, що окупаційні війська не припиняють мародерства на тимчасово зайнятих територіях. Так, в населених пунктах Горностаївка, Каїри, Братолюбівка та Нижні Сірогози Херсонської області росіяни, пересуваючись групами по 10-15 осіб, обшукують пусті помешкання місцевих жителів та виносять всю побутову техніку і меблі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme