Окупанти зазнають втрат та здаються у полон, – Генштаб ЗСУ

У Генштабі Збройних сил України повідомили оперативну ситуацію за всіма напрямками станом на 18:00 14 березня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Окупанти зазнають втрат та здаються у по…
Фото: Генштаб ЗСУ

Зокрема, росіянам не вдається досягнути своїх цілей. Отримуючи відсіч захисників України, окупанти змушені переходити в оборону та здаватися у полон.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

"На більшості напрямків, при спробі просунутись вперед, противник зіштовхується з опором ЗСУ та громадянським супротивом місцевого населення. Не маючи значних успіхів ворог продовжує нанесенням ракетно-бомбових ударів авіацією, знищуючи об’єкти військової та цивільної інфраструктури України. Застосовує боєприпаси великої потужності та невибіркової дії по житлових районах великих міст, зухвало нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права", – йдеться у повідомленні.

З огляду на ситуацію, окупанти посилюють охорону кордону України та Білорусі силами білоруської армії. Також російські війська намагаються захопити населені пункти поблизу Ізюма. Водночас ЗСУ тримають оборону на Південному, Східному та Північному напрямках.

"ЗСУ у взаємодії з іншими складовими Сил оборони, демонструючи масові приклади героїзму, відваги та високого професіоналізму, успішно знищують війська противника. Ще раз закликаємо довіряти тільки перевіреним джерелам інформації, зберігати спокій та вірити в Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!" – додали у Генштабі.

Окупанти зазнають втрат та здаються у полон, – Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, ЗСУ завдали нищівного удару по тиловій інфраструктурі ворога (польових базах і складах) з метою порушення системи логістичного забезпечення на тимчасово зайнятих окупантами територіях України. За попередню добу угрупуванням Повітряних сил ЗСУ було уражено чотири літаки, три вертольоти та безпілотних літальних апарати.

Читайте також: 18-й день війни: ЗСУ спалили до сотні російських танків і знищили понтонну переправу ворога

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme