Окупації більше не буде, буде трагедія і війна у Європі, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні не потрібна війна, але зі зброєю на свою землю він нікого не запрошує

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Окупації більше не буде, буде трагедія і…
Скріншот

За його словами, окупації якогось міста у разі ескалації не буде, а буде трагедія, тому що армія України сильно змінилася.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Зеленського після зустрічі з прем'єр-міністром великої Британії Борисом Джонсоном.

"Війна – вона нікому не потрібна, але ми нікого зі зброєю до себе на землю не запрошуємо. Я точно можу сказати, що змінилася держава, суспільство, армія. Багато різних змін. Тепер окупації якогось міста чи якоїсь території не буде, а буде, на жаль, трагедія, якщо почнеться потужна ескалація проти нашої держави. Я відверто говорю, що це не буде війна України з Росією, це буде війна у Європі, повномасштабна. Тому що, ніхто не віддасть більше свої території і людей", – наголосив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прилетить в Україну у вівторок, 1 лютого. В цей самий час із робочим візитом в Україні перебуває і прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Згодом президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна, Британія та Польща створюють новий формат співпраці. За його словами, це забезпечить для України гарантії фінансової стійкості. Про деталі нового альянсу розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Водночас народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко припустив, що візит Джонсона в Україну може опинитись під загрозою, оскільки у голови Міністерства закордонних справ Великої Британії Елізабет (Ліз) Мері Трасс виявили коронавірус безпосередньо перед візитом в Україну.

Читайте також: Британія за Україну: Чому активність Лондона дратує Берлін та Париж

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme