Олена Зеленська презентувала послугу безбар'єрності

Перша леді України Олена Зеленська на Diia Summit 2022 презентувала нову цифрову державну послугу — "Дія.Безбар’єрність"

Журналіст стрічки новин
Олена Зеленська презентувала послугу без…
Фото: Instagram Олени Зеленської

Нова послуга має спростити взаємодію держави з населенням у сфері безбар'єрності для людей, які цього потребують.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ОП.

Цю послугу розробляє Міністерство цифрової трансформації спільно з ГО "Безбар’єрність" за підтримки Програми розвитку ООН. Він матиме вигляд спецпідрозділу додатку і порталу "Дія".

"Його покликання — спростити комунікацію із державою для літніх людей, людей з інвалідністю, для всіх груп населення, для яких раніше держпослуги не завжди були зручними, дружніми", — наголосила перша леді.

За словами Зеленської, у спецпідрозділі "Дія.Безбар’єрність" буде "доступно викладено, як отримати пільги, послуги, документи", дізнатися, "як діяти в складних життєвих ситуаціях", та довідатися "про свої права та можливості".

Скористатися послугою можна буде вже навесні 2022 року.

Дружина президента додала, що на порталі "Дія" є розділ "Бізнес без бар'єрів", де на конкретних прикладах показується, як підприємства можуть створювати інклюзивний простір для своїх працівників і клієнтів.

Нагадаємо, 3 грудня 2020 року президент Володимир Зеленський підписав указ про створення безбар’єрного простору в Україні. Документ набув чинності з дня його опублікування.

Читайте також: Інвалід чи людина з інвалідністю: Нова мовленнєва етика, яку слід запам'ятати

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme