Оприлюднено ціни на газ за сезонними тарифами: Скільки платитимемо

Постачальники газу оприлюднили умови сезонних тарифів для побутових споживачів

Журналіст стрічки новин
Оприлюднено ціни на газ за сезонними тар…
Фото: Depo.ua

Найпоширенішою пропозицією у межах сезонних тарифних планів є можливість сплачувати за паливо рівномірними частинами щомісяця.

У таких тарифах загальна сума до сплати визначається відповідно до об'єму газу, який клієнт у середньому споживає протягом опалювального сезону. Далі цю суму він сплачує рівномірними частинами щомісяця, пише Depo.ua із посиланням на ГазПравда.

При цьому вартість кубометра газу має бути однаковою до кінця опалювального сезону.

"Що стосується вартості кубометра газу в цих сезонних пропозиціях, то вона – ідентична річній базовій. Зважаючи на рекордне подорожчання газу у світі, запропонувати нижчі ціни, аніж у річних фіксованих контрактах, постачальники не змогли", – йдеться у повідомленні.

Які тарифи пропонують постачальники газу

"Нафтогаз України" запропонував українцям сплачувати з 1 жовтня 2021 року по 30 квітня 2022 року за газ за ціною 7,96 грн/куб.м. Під'єднатися до тарифу можна до 31 жовтня.

Регіональні газзбути під брендом "Твій Газзбут" запропонували ціну з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року 7,99 грн/куб.м. Під'єднатися до нього можна до 31 серпня.

Водночас видання наголошує, що сезонні тарифні плани на газ для населення дешевшими не будуть. Однак інструмент рівномірної оплати дозволить людям краще розподілити навантаження на сімейний бюджет і таким чином уникнути великих рахунків узимку. 

Нагадаємо, раніше у "Нафтогазі" назвали умову для зниження ціни на газ для населення.  Там заявили, що для того, щоб ціна на газ в Україні знизилася з 15 гривень за кубометр приблизно до 11-12 гривень за куб, потрібно почати експортувати, а не імпортувати блакитне паливо.

Читайте також: Комуналка, паливо, їжа: Як зміняться ціни цієї осені

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme