Орбан запровадив державне регулювання цін на продукти в Угорщині

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запровадив державне регулювання цін на низку продуктів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Орбан запровадив державне регулювання ці…
Фото: Pixabay

Йдеться про повернення цін на харчові продукти до показника 15 жовтня 2021 року.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відеозвернення Орбана.

"Сьогодні ми вирішили, що втрутимось у ціноутворення шести продуктів: цукру-піску, пшеничного борошна, соняшникової рослинної олії, свинячих окостів, курячих грудок та коров'ячого молока 2,8% жирності. Це означає, що ціна на ці шість продуктів має повернутись на рівень 15 жовтня минулого року. Починаючи з лютого, так має бути у всіх магазинах", – наголосив він.

Прем'єр Угорщини зауважив, що уряду довелося піти на такий крок, аби захистити інтереси громадян. Орбан також розповів, що раніше Угорщина вже обмежила зростання цін на бензин та проводить політику зниження розмірів комунальних платежів.

Нагадаємо, що раніше радник президента України Олег Устенко казав, що цього року в Україні можуть запровадити електронні картки на продукти. У Зеленського уточнили, що продукти по картках будуть отримувати лише малозахищені українці, котрі через інфляцію неспроможні будуть купити собі харчі.

Продовольча криза загрожує Україні через стрибок цін на російський газ. Виробники хлібу, молока та пташиного м'яса заявили про те, що неспроможні платити 50 грн за кубічний метр "блакитного палива". Українські виробники змушені або припинити випуск продукції, або ставити на неї непідйомні для більшості населення ціни. 

12 січня уряд ухвалив рішення про запровадження державного регулювання цін на низку популярних продуктів. Тепер граничний рівень надбавки на ці розповсюджені товари не повинен перевищувати 10% під час дії карантину.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme