Організатори розкрили закулісся підготовки Дня Незалежності: в ОП зняли фільм

На честь святкування 30-ї річниці Незалежності України наша держава прийняла безпрецедентну кількість іноземних делегацій. Вперше за короткий проміжок часу Україну відвідала така кількість світових лідерів, президентів, прем’єрів, спікерів, дипломатів, міністрів закордонних справ тощо

Журналіст стрічки новин
Організатори розкрили закулісся підготов…

Про це йдеться у фільмі "30 років незалежності. За кулісами", який оприлюднив Офіс Президента України. У фільмі Перша леді Олена Зеленська, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, його заступник Кирило Тимошенко, режисери, продюсери й інші учасники подій розповіли про деталі підготовки та проведення заходів до Дня незалежності.

"Після святкування відбувся візит президента Зеленського до Сполучених Штатів, і ми відчули вже за декілька днів, як змінилося ставлення до України. Тому що багато мільйонів людей по всьому світу дивились наші святкування. Тому невипадково, що візити відбувались саме у ці дні", - зазначив очільник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Під час святкування Дня Незалежності України вперше в історії відбувся саміт Перших леді та джентльменів. До цього подібних майданчиків в форматі навіть бесід або дискусій не існувало.

"Перша леді або джентльмен – це в першу чергу громадський діяч, який має великий спектр діяльності і про які часто не знають за межами їхніх країн. Є проєкти, якими можна ділитися, є проєкти, які можна об’єднувати для того, щоб робити більшу користь для людей", - додала Олена Зеленська.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів у фільмі про особливості підготовки Кримської платформи, яка зібрала 46 делегацій з усього світу. За його словами, спочатку в інших країнах відчувався скептицизм щодо цієї ідеї.

"Я пам’ятаю перші реакції наших партнерів. І як вони потім змінювались: від скептицизму до повної підтримки. То, безумовно, я пишаюся Україною в цей момент і кожним, хто долучився, аби отримати такий результат", - заявив Кулеба.

За словами заступника голови ОП Кирила Тимошенка, Офіс Кримської платформи площею близько 600 квадратних метрів побудували за 2 місяці.

Щодо святкових заходів на Майдані Незалежності та Хрещатику, то організатори розглядали кілька варіантів перформансу про історію України на урочистостях, перш ніж визначитися з остаточною версією: дівчинка проходить крізь історичні віхи до сьогодення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme