Основною метою Путіна залишається захоплення Києва, – Генштаб

Не зумівши досягти успіху на фронті, російські окупанти переходять до відверто терористичних способів ведення бойових дій
 

Русскій корабель, іді нахуй
Слава Україні! Смерть ворогам!!
Основною метою Путіна залишається захопл…
Фото: МО

Не виконавши завдання військового бліцкригу, Російська Федерація переходить до відверто терористичних способів ведення бойових дій на території України.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

"Загарбниками збільшено частку завдань із застосуванням підрозділів спеціального призначення у передмісті населених пунктів у якості штурмових підрозділів; почастішали випадки застосування повітряних десантів для забезпечення наведення мостових переправ через водні перешкоди; російські загарбники приділяють значну увагу активізації заходів психологічного впливу на населення та війська", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основною метою противника залишається оточення Києва та послаблення спротиву в заблокованих населених пунктах. У ході виконання цього завдання, угруповання ЗС РФ вичерпали основну частину оперативних резервів та почали перекидання додаткових сил і засобів з Південного та Східного військових округів.

Другі ешелони і більша частина оперативних резервів угруповань ЗС РФ введено в операцію. На Слобожанщині підрозділи 20-ї армії противника намагаються продовжити наступ на Об'єднані сили на Новоайдарському та Сіверськодонецькому напрямках.

На Донецькому оперативному напрямку противник силами шести БТГр намагається утримати кільце оточення навколо міста Маріуполь. Для поповнення втрат на Донеччині російські куратори розпочали завезення військовослужбовців ЗС РФ до станції Іловайськ.

У Чорному морі морське угруповання ЧФ виведено з морських баз із завданням уражати надводні сили Угруповання різнорідних сил ВМС, але частіше жертвами російських морських піратів стають цивільні суда та їх екіпажі.

Не покидаючи намірів заволодіти Чорноморським узбережжям, противник продовжує підготовку до висадки морського десанту на ділянці Затока – Чорноморськ. У районі 40 км східніше Чорноморська перебувають два великих десантних кораблі окупантів.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 3 березня українські військові ліквідували майже 9 000 російських окупантів і знищили понад півтори тисячі одиниць російської військової техніки.

Читайте також: Підсумки дня: Як ЗСУ стримували російських окупантів 3 березня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme