Папа Римський може найближчим часом відвідати Україну

Вже найближчим часом глава католицької церкви Папа Римський Франциск може прибути до України

Журналіст стрічки новин
Папа Римський може найближчим часом відв…
Фото: Рixabay

Хоч дата візиту Папи Римського до України ще не відома, але він точно відбудеться.

Як пише Depo.ua, про це повідомив глава української греко-католицької церкви Святослав Шевчук під час Київського Безпекового Форуму.

"У нас хороша новина. Очікуємо, що відбудеться його візит в Україну. Це ще не оголошено, але ми вже живемо в очікуванні та приготуванні. Це дуже потужний сигнал підтримки нашого народу і нашої держави", – заявив Шевчук.

Глава української греко-католицької церкви наголосив, що нещодавно спілкувався з понтифіком, і той цікавився справами України.

"Кілька тижнів тому мав можливість особисто спілкуватися з Папою Франциском про Україну. Він дуже турбується про долю простих людей", – повідомив він.

Нагадаємо, що Папа Франциск регулярно торкається у своїх промовах української теми. Зокрема, на Великдень 2021 року Папа Римський згадав про війну в Україні.

Пізніше у квітні Франциск закликав запобігти ескалації насильства на сході України. Тоді ж Папа Римський зазначив, що готовий бути посередником на зустрічі президента України Володимира Зеленського з російським лідером Володимиром Путіним.

Довідка: Єдиний римський понтифік, який відвідував Україну – Іван-Павло ІІ. Цей візит відбувався з 23 по 27 червня 2001 року. Папа Римський відвідав Львів та Київ.

У Львові на зустріч з очільником Католицької церкви прийшло близько 2 млн вірян, у Києві – понад 200 тис. У столиці України Іван-Павло ІІ зустрівся із тодішнім президентом України Леонідом Кучмою.

В Україні понтифік відслужив чотири служби – дві у латинському, дві у візантійському обряді. На месах були присутні близько 1,6 млн християн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme