Папа Римський закликав законодавців світу досягнути згоди щодо боротьби зі зміною клімату

Папа Римський Франциск закликав законодавців всього світу подолати "вузькі рамки" партійної політики, щоб якомога швидше досягти консенсусу в боротьбі зі зміною клімату

Христина Макогон

Понтифік додав, що цього тижня спільну заяву щодо клімату підписали й інші релігійні лідери.

Про це він заявив на підготовчій зустрічі у Римі перед щорічною конференцією ООН з питань клімату, яка розпочинається у Глазго (Шотландія) 31 жовтня, пише Depo.ua з посиланням на ABC News.

У документі вони закликали уряди взяти на себе амбітні цілі на конференції ООН, яку експерти вважають можливістю подолати загрозу глобального потепління.

"Щоб впоратися з цим завданням, кожен повинен зіграти свою роль. Це особливо важливо для політичних та урядових лідерів і дійсно має вирішальне значення", — наголосив Папа Франциск.

За словами Понтифіка турбота про "спільний дім людства" полягає не тільки в тому, щоб залякувати та карати "за неналежну практику", а й в тому, щоб заохочувати до пошуку нових шляхів захисту клімату.

Нагадаємо, дещо раніше у ВООЗ вперше за 16 років переглянули норми якості повітря. Було, зокрема, посилено низку вимог щодо якості повітря.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua