UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ПАРЄ вигнала росію з Ради Європи та визнала Придністров'я окупованою територією

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення про вигнання так званої рф та визнання Придністров'я окупованою росіянами територією

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ПАРЄ вигнала росію з Ради Європи та визн…
Фото: Telegram-канал Марії Мезенцевої

Окрім цього, ПАРЄ закликала надати Україні засоби захисту повітряного простору.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Європейську правду".

За відповідне рішення проголосували 216 із 219 членів ПАРЄ.

"В ухваленому документі ПАРЄ рекомендує припинити членство рф у Раді Європи через несумісність її дії з принципами організації. Водночас, зважаючи на те, що росія до кінця цього року формально лишається учасником організації – ПАРЄ просить пришвидшити розгляд позовів проти росії в Європейському суді з прав людини", – наголосили журналісти.

Зазначається, що ПАРЄ також одноголосно ухвалила поправку про офіційне визнання Придністров’я зоною російської окупації.

"ПАРЄ спершу планувала відхилити усі поправки, які стосуються створення безпольотної зони, надання Україні військової допомоги. Втім, після тривало дискусії асамблея також підтримала компромісну формулу: ПАРЄ закликала усі держави, що лишилися в організації після вигнання росії, "розглянути можливість збільшення їхньої допомоги Україні в її зусиллях з посилення захисту своєї території, включаючи її повітряний простір", – додали у виданні.

Зауважимо, дещо раніше росія заявила, що за власною ініціативою виходить з Ради Європи.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2020 року президентка Молдови Мая Санду заговорила про виведення "миротворців" з Придністров'я, на що у Росії різко відреагували

Пізніше президентка Молдови пояснила свою вимогу, назвавши її необхідністю. Однак, у путіна пригрозили, що зміна статусу-кво в Придністров'ї може призвести до серйозної дестабілізації.

31 грудня 2020 року новообрана президентка Молдови Мая Санду заявила, що готова до візиту на Росію для обговорення майбутнього Придністров'я.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme