Передавав окупантам дані про електромережі: у Харкові затримали співробітника "Укренерго", — СБУ

Затримали "сплячого" агента фсб, який готував російські удари по електропідстанціях у п'яти областях України

Передавав окупантам дані про електромере…
Фото: СБУ

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише Depo.ua.

Затриманий — посадовець харківського регіонального підрозділу "Укренерго", який очолював групу з оптимізації та розрахунку втрат електричної енергії. Встановлено, що російська спецслужба завербувала його ще задовго до повномасштабного вторгнення і перевела в "сплячий режим", а після 24 лютого 2022 року — "активувала".

"За вказівкою агресора він збирав інформацію про місця розташування ключових електропідстанцій на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей. Крім цього, російський агент повідомляв окупантам про орієнтовну напругу енергооб’єктів, а також рівень їх пошкоджень після ворожих обстрілів", – розповіли у СБУ.

Правоохоронці вважають, що розвіддані потрібні були росіянам для завдання повітряних ударів по електричних підстанціях для повного знеструмлення п'яти областей України.

Інформацію чоловік передавав окупантам через зв’язкового в окупованій Горлівці.

Під час обшуків вдома у затриманого знайшли мобільний телефон, ноутбук і планшет з доказами. Йому оголосили підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі чоловік під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, правоохоронці затримали російського інформатора, який хотів зірвати контрудари 3-ї штурмової бригади ЗСУ під Бахмутом Донецької області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme