Передумали за ніч: На Росії вже кажуть, що "Л-ДНР" визнають в межах Луганської та Донецької областей 

Депутат Держдуми РФ і голова комітету у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашніков повідомив, нібито "ДНР" і "ЛНР" будуть визнані в межах Донецької та Луганської областей

Журналіст відділу новин
Передумали за ніч: На Росії вже кажуть,…
Фото: Рixabay

При цьому ще вчора, 21 лютого, заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що РФ визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Про це повідомляє Depo.ua.

Калашніков під час спілкування з журналістами зазначив, що, на його думку, йдеться про "державність, яка була затверджена на референдумі старому та єдиному, який був проведений в інших межах, ніж ті, які зараз займаються".

Він пояснив, що нині "ДНР" і "ЛНР" займають територію меншу, ніж це було затверджено на референдумах, але "вони вважають, що їхня державність поширюється на ту територію також".

"А як ці кордони відновлюватимуться, у цій угоді (про визнання РФ "Л-ДНР", – ред.) і не передбачено. Як вони відновлюватимуться, це не наші з вами компетенції", – підсумував Калашніков.

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР".

З ватажками цих незаконних формувань було підписано також так званий "договір про дружбу". Він передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, Путін наказав забезпечити в "Л-ДНР" мир російськими військами. Йдеться про те, що РФ легалізує свої війська на території "Л-ДНР" навіть до підписання договорів про співробітництво із цими "країнами".

Водночас президент України Володимир Зеленський відреагував на визнання Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Пізніше у мережі показали, як колони російської техніки заходять на окупований Донбас. Військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що російська армія вперше за вісім років відкрито заходить на суверенну українську територію.

Читайте також: Путін визнав "Л-ДНР": Чи загрожує Україні військове вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme