Переховувався пів року: силовики спіймали "народного мера Тернополя"

Затриманий — прокремлівський інтернет-агітатор

Переховувався пів року: силовики спіймал…
Фото: СБУ

Про це повідомили в Управлінні СБУ в Тернопільській області, пише Depo.ua

Затриманий — прокремлівський інтернет-агітатор, який був у загальнодержавному розшуку за підозрою у запереченні збройної агресії РФ проти України. Він переховувався в одному із сіл Буковини, неподалік кордону з Молдовою.

За даними слідства, місцевий прихильник ініціатив колаборанта Кирила Стремоусова після повномасштабного вторгнення поширював на своїй сторінці в популярній соціальній мережі дописи, де виправдовував дії російської влади та заперечував факт збройної агресії.

"Зокрема, він поширював зрежисоване кремлівськими пропагандистами відео, на якому нібито евакуйовані росіянами жителі Маріуполя звинувачують українських захисників в обстрілах мирного населення та дякують окупантам за їхнє "звільнення" з охопленого вуличними боями міста", — зазначають у спецслужбі.

Крім того, за даними слідства, в минулому чоловік проголошував себе "народним мером Тернополя" під час участі в ініціативах ватажка фейкового "народовладдя" Анатолія Балахніна.

Після оголошенн підозри за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України тернополянин утік і переховувався понад пів року.

Нагадаємо, правоохоронці затримали ще одного агента ФСБ, який розвідував місця базування Сил оборони в Сумській області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme