Перекидають в Україну? росія відвела частину військ від фінського кордону

На тлі приєднання Фінляндії до НАТО росія відвела частину своїх військ від фінського кордону. Ймовірно, ці сили перекинули воювати в Україну

Журналіст відділу новин
Перекидають в Україну? росія відвела час…
російська техніка

Про це пише фінське видання Yle, передає Depo.ua.

Ідеться про російську військову базу біля села Алакуртті, що неподалік кордону Фінляндії. З середини травня росія вивела звідти понад сотню одиниць техніки, серед яких десятки бронетранспортерів.

Це означає, що щонайменше третина або майже половина з приблизно 2000 солдатів покинули цю базу. російська 80-та окрема мотострілецька бригада, яка дислокується біля села Алакуртті, для Фінляндії є найважливішим російським підрозділом на північ від Полярного кола.

А все через те, що вона розташована дуже близько до фінського кордону та спеціалізується на боях в арктичних умовах. Військовий експерт Марко Еклунд розповів Yle, що 80-ту бригаду, ймовірно, відправили потягом в Україну.

Глави МЗС Швеції та Фінляндії 5 липня після завершення відповідних переговорів підписали протоколи про вступ у НАТО. Далі протоколи про приєднання відправлять на ратифікацію до парламентів держав-членів НАТО (відповідно до їхніх національних процедур). Членами Альянсу наразі є 30 країн.

росія спершу була категорично проти розширення НАТО. Так, у січні росія висунула вимогу до НАТО, яка передбачає повернення конфігурації Альянсу станом на 1997 рік — тоді до організації входили 17 країн. Після цього Захід на це не погодився, а росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, на тлі якого до НАТО вирішили приєднатися ще й Фінляндія та Швеція.

І хоча з росії періодично продовжують лунати погрози у бік Фінляндії та Швеції, володимир путін заявив, що вступ у НАТО цих країн "безпосередньої загрози для росії не створює".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme