Перше судно з українським зерном з Одеси увійшло до турецького порту

Судно RAZONI з українським зерном, яке першим вийшло з Одеського порту, пришвартувалося у порту Мерсін у Туреччині. Перед цим покупець у Лівані відмовився приймати його через затримку, тож для товару шукали іншого одержувача

Журналіст відділу новин
Перше судно з українським зерном з Одеси…
Фото ілюстративне

Про це розповів посол України в Лівані Ігор Осташ, передає Depo.ua

"Судно Razoni, що першим вийшло з Одеського порту і прямувало до порту Тріполі у Лівані, пришвартувалося у порту Мерсін у Туреччині, а це означає, що усі проблеми навколо цього судна вже зникли", — сказав він.

Посол розповів, що 6 серпня, коли судно мало прибути до Тріполі, до цієї події була велика увага з боку світових ЗМІ.

"Я згадую, як складно нам було у суботу, коли це судно мало прибути до тріпольського порту. Такий журналістський ажіотаж у моєму житті був вперше. Було десь 50 мас-медіа записаних на висвітлення цієї події [...] Це був момент, коли я відчув, як посол, наскільки Україна важлива для світу. Особливо у плані боротьби із продовольчою кризою", — сказав Ігор Осташ.

Перше судно з українським зерном вийшло з Одеського порту 1 серпня. Корабель рухався коридором, безпеку якого підтвердили партнери-гаранти — ООН та Туреччина.

Судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне 2 серпня досягло узбережжя Туреччини. 3 серпня його оглянула команда, до складу якої входять російські та українські посадовці. Після цього корабель мав вирушити до Триполі в Лівані, куди повинен доставити свій вантаж із 26 тисячами тонн кукурудзи.

Проте 7 серпня стало відомо, що прибуття судна затримується. Посол України в Лівані Ігор Осташ пояснив це тим, що ще тривають переговори в бізнесовій площині.

А наступного дня виявилося, що покупець у Лівані відмовився приймати зерно з RAZONI, оскільки постачання прибуло на понад 5 місяців пізніше за узгоджений термін. Відтак вантажовідправник шукав іншого одержувача для розвантаження його вантажу в Лівані чи в іншій країні світу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme