UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Перший космонавт Казахстану: Росія, вводи війська

Колишній космонавт та генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на держтелеканалі "Хабар" закликав усіх членів Організації Договору про колективну безпеку надіслати війська до Казахстану

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
Перший космонавт Казахстану: Росія, ввод…

При тому російські підрозділи на казахському кордоні, за чутками, готуються до скорого маршу. Хоча у Кремлі бажання втручатися у внутрішні справи сусідньої держави ніби як спростовують.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву Аубакірова в прямому ефірі росЗМІ.

"Якщо нам у Казахстані не вистачає наших сил придушити… давайте вдамося за допомогою тих, з ким ми уклали договір. Цей договір є ОДКЛ. Якщо сюди увійдуть війська ОДКБ, зайвим не буде", - сказав він.

Як повідомляло Depo.ua, сьогодні уночі президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв схвалив відставку уряду та виконав деякі інші вимоги на тлі протестів. Водночас замість деяких високопосадовців Казахстану на інші ключові пости були призначені люди, які працювали в адміністрації президента. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запровадив надзвичайний стан і оголосив комендантську годину​ у містах Нур-Султан та Алмати, а також в Мангістауській та Алматинській областях.

Кілька годин тому стало відомо, що у Казахстані захопили аеропорт Алмати. Співробітники аеропорту повідомили, що в будівлі зараз перебувають близько 45 озброєних людей.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme