Перший космонавт Казахстану: Росія, вводи війська

Колишній космонавт та генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на держтелеканалі "Хабар" закликав усіх членів Організації Договору про колективну безпеку надіслати війська до Казахстану

Тарас Паньо

При тому російські підрозділи на казахському кордоні, за чутками, готуються до скорого маршу. Хоча у Кремлі бажання втручатися у внутрішні справи сусідньої держави ніби як спростовують.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву Аубакірова в прямому ефірі росЗМІ.

"Якщо нам у Казахстані не вистачає наших сил придушити… давайте вдамося за допомогою тих, з ким ми уклали договір. Цей договір є ОДКЛ. Якщо сюди увійдуть війська ОДКБ, зайвим не буде", - сказав він.

Як повідомляло Depo.ua, сьогодні уночі президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв схвалив відставку уряду та виконав деякі інші вимоги на тлі протестів. Водночас замість деяких високопосадовців Казахстану на інші ключові пости були призначені люди, які працювали в адміністрації президента. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запровадив надзвичайний стан і оголосив комендантську годину​ у містах Нур-Султан та Алмати, а також в Мангістауській та Алматинській областях.

Кілька годин тому стало відомо, що у Казахстані захопили аеропорт Алмати. Співробітники аеропорту повідомили, що в будівлі зараз перебувають близько 45 озброєних людей.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua