Персонал захопленої росіянами Запорізької АЕС піддається катуванням, – Галущенко

Працівники Запорізької атомної станції, яких російські окупаційні війська захопили чотири дні тому, зазнають катувань 

Редактор стрічки новин
Персонал захопленої росіянами Запорізько…
Фото: Запорізька АЕС/Facebook

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що працівники Запорізької АЕС фізично та психологічно виснажені.

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Працівники Запорізької атомної станції вже чотири дні утримуються в заручниках. Усередині станції знаходиться близько 500 російських солдатів та 50 одиниць важкої техніки. Працівники станції фізично та психологічно виснажені", - написав міністр.

За інформацією української влади, окупанти змусили керівництво станції записати звернення, яке планують використовувати у пропагандистських цілях.

"Персонал захопленої росіянами Запорізької атомної станції піддається катуванням. Більше того, за наявною у нас інформацією, війська окупантів змусили керівництво станції записати звернення, яке планують використати в пропагандистських цілях. Пропагандистська машина Росії створить черговий фейк, який демонструватиме своїм громадянам та міжнародній спільноті для виправдання власних злочинів", – попередив Галущенко.

Міністр закликав міжнародних партнерів відреагувати на ситуацію та "вжити всіх заходів для того, щоб заборонити ведення бойових дій навколо атомних станцій, вивести окупаційні війська із захоплених атомних об'єктів та закрити небо над Україною".

"Аварія на атомних станціях внаслідок застосування росіянами зброї призведе до катастрофи загальноєвропейського масштабу. Відповідальність за це буде повністю на Росії. Якщо таке станеться, європейцям доведеться змінити затишок своїх будинків на радіаційні укриття. Разом ми маємо покласти край ядерному тероризму Росії. Це потрібно зробити зараз – поки не стало надто пізно", – написав Галущенко.

Нагадаємо, у ніч проти п’ятниці, 4 березня, в результаті обстрілів з важкої техніки російської армії виникла пожежа на території Запорізькій АЕС.

Згодом у Запорізькій ОДА повідомили, що майданчик ЗАЕС захоплений військовими силами Російської Федерації, однак персонал продовжує забезпечувати роботу станції. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme