Петиція про створення української модерації YouTube, Facebook та Google набрала необхідні голоси

На сайті президента України петиція про заклик щодо створення українських офісів з модерації в компаніях YouTube, Facebook та Google зібрала понад необхідні 25 тисяч голосів

Максим Карпенко

Тепер президент Володимир Зеленський має розглянути петицію із закликом просити компанії відкрити офіси в Україні.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відповідну петицію.

Згідно з даними на сайті президента, петицію подали 12 листопада 2021 року за авторством Люсьєни Шум. За словами авторки, ініціатива має зменшити вплив Росії на український інфопростір.

"Сучасна російсько-українська війна відбувається не лише на окупованій частині Донбасу, вона має також свій фронт в гібридному протистоянні. РФ вкладаючи великі ресурси і прагне впливати і на роботу офісів великих компаній, як то Facebook, YouTube тощо, на своїй території", – йдеться у пояснені до петиції.

Авторка додає, що російські офіси цих компаній намагаються просувати через соціальні мережі проросійські наративи, що становить загрозу для інформаційної безпеки.

"На перших шпальтах за замовчуванням пропонується контент з Російської Федерації, зазначені соціальні мережі, блокуючі проукраїнські наративи, просувають проросійські", – додала Шум.

Зауважимо, зараз в Україні немає офісів згаданих компаній.

Нагадаємо, 31 серпня 2021 року стало відомо, що міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров провів переговори з віце-президентом Google Караном Бхатія. Сторони домовилися про співпрацю між Україною інтернет-гігантом. Зокрема, йдеться про просування українського контенту.

Читайте також: Блокування "рагулів": Чи правда, що український Facebook та YouTube модеруються з Росії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua