Українки зібрали голоси для петиції проти військового обліку для жінок: Тепер Зеленський зобов'язаний її розглянути

На сайті президента України зареєстрували електронну петицію з вимогою скасувати наказ Міністерства оборони про необхідність військового обліку для жінок більшості професій віком від 18 до 60 років

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Українки зібрали голоси для петиції прот…
Фото: Міноборони України

Зокрема, йдеться про необхідність стати на військовий облік для жінок до кінця 2022 року в добровільному порядку, інакше – штраф. За вимогу скасувати наказ Міноборони станом на понеділок, 27 грудня, підписалися понад 25,6 тисячі осіб.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відповідну петицію.

Згідно з даними на сайті президента, петицію подали 23 грудня за авторством Яни Рашевченко. Назву для петиції, яка показує суть звернення, вона обрала доволі красномовну: "ЗНУЩАННЯ НАД ЖІНКАМИ! НЕ ПОВИННІ УСІ ЖІНКИ ЯКІ МАЮТЬ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ТА/АБО ПРОФЕСІЮ БУТИ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИМИ!!!".

Зазначається, що питання щодо постановки жінок на військовий облік ніяк не обговорювали з громадськістю.

"Начебто змінився лише Перелік, але згідно нього МАЙЖЕ УСІ жінки нашої держави повинні бути військовозобов'язаними. Це неподобство!!! Жодного суспільного обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз'яснень щодо механізму реалізації", – йдеться у тексті петиції.

Українки зібрали голоси на петицію проти військового обліку для жінок: Тепер Зеленський зобов"язаний її розглянути

Нагадаємо, 17 грудня набув чинності Перелік спеціальностей та професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після здобуття яких жінок беруть на облік військовозобов'язаних.

Тепер жінки, які мають спеціальність або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, повинні до кінця 2022 року стати на військовий облік.

Читайте також: Військовий облік жінок: Кого це стосується і що саме треба робити

Жінки стають на військовий облік: Фотожаби і самоіронія

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme