В Україні тепер ставитимуть жінок на військовий облік: Кого це торкнеться

В Україні набув чинності указ про список спеціальностей та професій військовозобов'язаних. Жінок, які працюють за певними спеціальностями, ставитимуть на військовий облік

Журналіст стрічки новин
В Україні тепер ставитимуть жінок на вій…
Фото: Рixabay

Міноборони затвердило перелік, який охоплює сотні спеціальностей та професій, представники яких мають стати на військових облік. Серед них є навіть менеджери, головні бухгалтери та журналісти.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на видання Кадровий експерт.

Згідно з документом, роботодавець має проконтролювати, щоб жінки, які вже працюють на підприємстві з такого списку, стали на військовий облік.

Крім того, у жінок під час прийняття на роботу перевірятимуть наявність документів та позначок про взяття на військовий облік. Комісаріати ставитимуть жінок на облік за двох умов:

  • посада чи спеціальність є у списку;

  • жінка придатна до проходження військової служби за станом здоров'я та віком. Стан здоров'я визначить військово-лікарська комісія, граничний вік перебування у запасі – 60 років.

Нижче представлений перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

Нагадаємо,у вересні стало відомо, що у "Дії" запустять послугу для призовників та військовозобов’язаних. Онлайн-сервіс дозволить призовникам, військовозобов’язаним та резервістам змінити реєстрацію місця проживання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme