У "Дії" дозволять переглядати дані про військовий облік громадян

На порталі "Дія" з'явиться можливість перевірити дані про військовий облік громадян

Журналіст стрічки новин
У "Дії" дозволять переглядати дані про в…
Фото: Мінцифри

Йдеться про інформацію, яка міститься в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Реалізація проекту так званого "електронного центру комплектування та соціальної підтримки" (Е-ТЦК) у "Дії" запланована на 2022-2023 роки. Про це розповів міністр оборони України Андрій Таран, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Міноборони. 

"Уже закладено засади для цифровізації процесів військового обліку як на рівні територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, так і у системі ведення військового обліку у державі. Це дозволить у короткостроковій перспективі замість паперового документа мати Military_ID-номер. Він формуватиметься під час внесення даних людини до реєстру – генеруватиметься унікальний запис, який ніколи не повторюватиметься у іншої людини", – пояснив Таран.

За його словами, міністерство вже працює над тим, щоб громадяни, які звертатимуться у майбутньому до Е-ТЦК на порталі "Дія", отримували всі дані про себе у електронному вигляді, без відвідування установи.

Крім того, в режимі онлайн можна буде змінити реєстрацію місця проживання або побачити інформацію про включення особи до реєстру – номер облікового запису у ньому тощо.

"Наразі розробляється спільний наказ Міноборони та Мінцифри, який визначатиме порядок обміну інформацією між порталом "Дія" та реєстром. Також оборонне відомство почало інтеграційні процеси з іншими державними реєстрами. Станом на сьогодні йде процес інтеграції з базами Державної міграційної служби України, а далі — черга до реєстрів інших держорганів. Таким чином громадяни отримуватимуть державні послуги щодо військового обов’язку без черг та корупційних ризиків, одразу у себе в смартфоні", — підсумував урядовець.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що в Україні через "Дію" можна буде оформити пенсії та субсидії. Це можна буде зробити вже з листопада.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme