Військовий облік для жінок: Чи потрібно його вести ФОПам

Вести первинний облік військовозобов’язаних повинні організації, підприємства та установи, незалежно від форми їхньої власності

Журналіст відділу новин
Військовий облік для жінок: Чи потрібно…
Ілюстративне фото. Джерело: сайт Міністерства оборони України

А ось фізичні особи-підприємці не повинні вести облік військовозобов’язаних жінок. Водночас до кінця 2022 року більшість жінок повинні стати на військовий облік.

Про це розповів під час брифінгу військовий комісар Київського обласного ТЦК та СП полковник Валерій Куценко, пише Depo.ua.

Він також зазначив, що ФОПів не будуть притягувати до відповідальності за цей облік. Це лягає на плечі самих осіб, які працюють з ФОПами й зареєстровані за договорами.

Раніше стало відомо, що в Україні переглянуть перелік професій жінок, для яких обов'язковий військовий облік. У Оборонному комітеті парламенту кажуть, що зараз там є професії, які дійсно не знадобляться ЗСУ. Зараз в перелік професій, представниці яких повинні будуть стати на обов'язковий облік військовозобов'язаних, зокрема входять фармацевти, медики, програмісти, юристи, менеджери, журналісти, бухгалтери, соціальні працівники, рекламники, працівники готелів і ресторанів, музиканти тощо.

Нагадаємо, раніше у ЗСУ назвали три причини, коли жінок не призиватимуть до війська. Жінки матимуть право на відстрочку від призову на військову службу за сімейними обставинами, за навчанням чи станом здоров'я.

Також в ЗСУ пояснили, коли і як жінкам ставати на військовий облік.

Читайте також: Військовий облік жінок: Кого це стосується і що саме треба робити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme