В ЗСУ пояснили, коли і як жінкам ставати на військовий облік

Жінки, які мають спеціальність або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, повинні до кінця 2022 року стати на військовий облік
 

Журналіст відділу новин
В ЗСУ пояснили, коли і як жінкам ставати…
Фото: Скріншот

Також жінки, які підпадають під визначений в наказі Міноборони перелік професій, повинні повідомити про це свого роботодавця.

Відповідні роз'яснення дало Командування Сухопутних військ ЗСУ на спеціально зібраному брифінгу, інформує Depo.ua.

"Жінка, яка підпадає під визначений в наказі МО перелік професій повинна, по-перше, повідомити свого керівника підприємства, а по-друге, вона повинна з'явитися у центр комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації та проживання і пройти медичну комісію", – повідомив полковник ЗСУ Валерій Куценко.

Своєю чергою начальник управління персоналу Командування Сухопутних військ ЗСУ Ярослав Горбач зазначив, що це потрібно зробити до кінця 2022 року.

"Що стосується підприємств, установ та організацій, то незалежно від форми власності, всі вони ведуть первинний облік військовозобов'язаних. До цього переліку, крім медичних працівниць та жінок, які раніше проходили військову службу, долучаться представниці деяких інших спеціальностей. Тобто, вони будуть вести цей первинний облік на своїх підприємствах і організаціях. За винятком ФОПів, які такого обліку не ведуть і відповідальності за облік військовозобов'язаних, найнятих ними на роботу, ФОПи не несуть", – пояснив Валерій Куценко.

Нагадаємо, 17 грудня набув чинності Перелік спеціальностей та професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після здобуття яких жінок беруть на облік військовозобов'язаних.

Читайте також: Військовий облік жінок: Кого це стосується і що саме треба робити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme