Компанія Pfizer вирішила безоплатно поділитися ліцензією на таблетки від COVID-19

Американська фармацевтична компанія Pfizer надасть на безоплатній основі ліцензію на свої експериментальні пігулки Paxlovid для лікування COVID-19

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Компанія Pfizer вирішила безоплатно поді…
Фото: Рixabay

Зокрема, ліцензію нададуть Патентному пулу лікарських засобів (MPP), який підтримує ООН, з метою знизити вартість ліків.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на The New York Times.

Зазначається, що організація після цього зможе передавати субліцензію іншим виробникам. Таким чином ліки зможуть вироблять у 95 країнах, що розвиваються. Йдеться про держави Африки та Азії.

При цьому, клінічні дослідження встановили, що таблетки Pfizer ефективно запобігають важким захворюванням, якщо їх давати невакцинованим особам із високим ризиком перебігу хвороби незабаром після того, як у них почали проявлятися симптоми COVID-19.

Нагадаємо,10 листопада Міністерство охорони здоров'я України дозволило проведення клінічних випробувань двох препаратів проти коронавірусного захворювання в Україні.

Згідно з документом, в Україні будуть проходити випробування китайського препарату "Проксалутамід". Зазначається, що це будуть випробування в межах третьої фази досліджень, спонсором яких виступили США.

Другий препарат – це "COR-101", німецького виробництва. Йдеться про дослідження в межах другої фази випробувань у паралельних групах. 

А на початку листопада в Україні почали випробування таблеток від коронавірусу Pfizer і Merck. Таблетки від коронавірусу Pfizer і Merck тестуватимуть на базі студентської лікарні в Харкові.

Читайте також: Таблетки від коронавірусу: Чи зупинять вони пандемію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme