Під час обміну полоненими Україна передала росії священника УПЦ МП, — ГУР

Україна передала російській стороні у межах сьогоднішнього обміну священника УПЦ МП

Журналіст відділу новин
Під час обміну полоненими Україна переда…
З російського полону звільнили громадянина США Суеді Мурекезі

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в етері єдиного телемарафону, передає Depo.ua.

"Сьогодні росіяни у своїх Telegram-каналах повідомили, що вони забрали до себе священника УПЦ МП, який в Україні отримав вирок за державну зраду. Скажу, що не без його допомоги в цьому контексті повернувся сьогодні й громадянин США до України і може повернутися додому", — розповів Юсов.

Так, 14 грудня відбувся черговий обмін полоненими, у межах якого Україна повернула додому 64 військовослужбовців Збройних сил України та тіла 4 загиблих. 

Окрім того, у межах обміну з російської неволі вдалося також визволити цивільного Суеді Мурекезі — 35-річного громадянина США, захопленого окупантами ще на початку літа 2022 року. Він ще три роки тому оселився в Херсоні, а коли прийшли окупанти — відмовився покидати українське місто.

Разом з іншими містянами він брав участь у проукраїнських мітингах в окупованому Херсоні. Саме за проукраїнську позицію росіяни ув’язнили чоловіка.

Раніше Юсов заявляв: Україна показала, що готова демонструвати найбільш креативні підходи для повернення своїх громадян та використовувати для цього найменші можливості: "і формальні, й неформальні, і публічні, й непублічні, і відкриті, й закриті".

Так він відреагував на питання, чи можливо обміняти затриманих колаборантів в УПЦ (МП) після доведення провини на полонених.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme