Під Краматорськом "Велике будівництво" відреставрувало двохсотрічну садибу поміщика Бантиша

У Регіональному ландшафтному парку "Краматорський" завершилася реставрація старовинної садиби поміщика Василя Бантиша. Садиба, що була збудована у XIX столітті, за свою майже двохсотрічну історію вперше була відремонтована у межах програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво"

Журналіст відділу новин
Під Краматорськом "Велике будівництво" в…

Про це повідомив телеканал "Дім".

Садиба у Ландшафтному парку "Краматорський" – одне з чотирьох володінь великого землевласника та громадського діяча ХІХ століття Василя Бантиша, що збереглися до наших часів. У 1970-і роки в колишній садибі розміщувався дитячий будинок, а з 1990-х будівля стояла занедбаною.

Садиба у Ландшафтному парку "Краматорський"

"За ці кілька років, які тривала реконструкція цієї будівлі, максимально наблизилися до того зовнішнього вигляду, який був раніше", - розповів директор Регіонального ландшафтного парку "Краматорський" Євген Скляров.

Під час реставрації було відновлено не лише саму садибу

Під час реставрації було відновлено не лише саму садибу, а й прилеглу до неї територію. Тепер садиба Бантиша стала центральним туристичним місцем всього ландшафтного парку, що займає площу понад 2000 гектарів.

Під Краматорськом "Велике будівництво" відреставрувало двохсотрічну садибу поміщика Бантиша

Наприкінці минулого року парк "Краматорський" став фіналістом Всеукраїнського конкурсу Ukraine Tourism Awаrds, посівши друге місце серед найкращих природних парків України.

Поруч із садибою Бантиша розташований також вольєрний комплекс із тваринами, врятованими зоозахисниками від браконьєрів. Серед мешканців комплексу – олень, лисиця та багато інших тварин, які приваблюють туристів з усього регіону.

До складу парку входять також Білокузьмінівські крейдяні гори, Пчолкінські скам'янілі дерева та інші природні та рекреаційні локації.

Раніше вже повідомлялося, що в межах програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" діє окрема програма "Велика реставрація", під час якої в усіх регіонах мають бути реставровані сотні об'єктів історичної та культурної спадщини України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme