UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Під Тегераном відкрили алею пам'яті жертв авіакатастрофи МАУ (ФОТО)

Посольство України в Ірані у другу річницю аварії українського літака відкрило під Тегераном алею пам'яті жертв рейсу PS752
 

Журналіст відділу новин
Під Тегераном відкрили алею пам'яті жерт…
Фото: Embassy of Ukraine in the Islamic Republic of Iran

На алеї були висаджені 176 дерев в пам'ять про всіх загиблих в трагедії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву українського посольства в Ірані.

"У другу річницю аварії українського літака під Тегераном посольством офіційно відкрита Алея пам'яті жертв рейсу PS752, на якій заздалегідь було висаджено 176 дерев в пам'ять про всіх загиблих у трагедії", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в день відкриття посол України і співробітники дипломатичного відомства встановили 11 пам'ятних знаків з портретами загиблих українців (дев'ять членів екіпажу і два пасажири).

Колектив посольства взяв участь у покладанні квітів, запаленні свічок та вшануванні пам'яті жертв хвилиною мовчання.

Нагадаємо, 8 січня 2020 року невдовзі після зльоту з тегеранського аеропорту імені Імама Хомейні розбився літак Boeing-737 рейсу PS752 української авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ). Внаслідок трагедії загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.

11 січня 2020 року Іран офіційно визнав, що збив український пасажирський літак "Міжнародних авіаліній України", але наголосив, що зробив це випадково.

30 грудня 2020 року в МЗС України заявили, що розмір компенсацій сім'ям загиблих в катастрофі літака МАУ в Ірані мають визначити під час переговорів.

17 лютого 2021 року Україна заявила, що сподівається у досудовому порядку вирішити з Іраном ситуацію довкола катастрофи українського літака біля Тегерану.

20 лютого 2021 року Військова прокуратура Ірану завершила розслідування катастрофи літака МАУ і готує обвинувальний акт, щоб передати справу до суду

17 березня 2021 року Іран оприлюднив остаточний звіт щодо збиття українського пасажирського літака авіакомпанії МАУ в січні 2020 року.

6 квітня 2021 року стало відомо, що у справі про збиття літака МАУ 10 іранським посадовцям висунули звинувачення.

26 квітня 2021 року американські ЗМІ із посиланням на перехоплений запис переговорів іранських чиновників повідомили, нібито влада Ірану від самого початку знала причину катастрофи літака МАУ, проте перші три дні навмисно приховувала її.

За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олексія Данілова, Україна схильна вважати атаку на літак МАУ в Ірані терактом.

8 січня 2022 року в МЗС заявили, що Іран не пропонував Україні компенсацію за збиття літака МАУ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme