Підозрюваних у вбивстві Вербицького можуть звільнити з-під варти: Генпрокуратура звинувачує суд

Підозрювані у викраденні під час Євромайдану активістів Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, катування викрадених та убивстві Вербицького можуть за кілька годин опинитися на свободі

Журналіст відділу новин
Підозрюваних у вбивстві Вербицького можу…
Фото: Facebook Юрія Вербицького

Генпрокуратура заявила, що причиною цього може стати бездіяльність судової гілки влади.

У Генпрокуратурі зазначили, що передали справу до Білоцерківського міськрайонного суду ще 1 липня цього року. Там засідання 9 липня не відбулося, далі 21 липня було вирішено передати цю справу до Київського апеляційного суду для передачі іншому суду, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу ОГП.

4 серпня Київський апеляційний суд вирішив, що рішення білоцерківських суддів є безпідставним – і повернув їм справу Вербицького-Луценка назад. У наступні дні, 5 і 6 серпня, були призначені судові засідання, які не відбулися через заяви двох членів колегії, які відмовилися відкликатися із відпустки.

"У зв’язку з цим та зважаючи на те, що термін тримання обвинувачених під вартою спливає 7 серпня 2021 року, прокурором та представниками потерпілих заявлені клопотання про здійснення  додаткового авторозподілу для заміни в порядку, передбаченому законом, відсутніх суддів, на які офіційної відповіді з суду досі не отримано. Чергову дату судового засідання не визначено. Можливості процесуального реагування прокурорів, які б могли упередити вищевказані негативні наслідки, на даний час вичерпано", – зазначили у ОГП.

Нагадаємо, що Юрій Вербицький та Ігор Луценко були активістами Євромайдану і 21 січня 2014 року, під час Революції Гідності були викрадені з приміщення Олександрівської лікарні Києва.

Луценко розповідав, що їх вивезли у ліс, допитували спочатку разом, а потім у різних місцях окремо.

22 січня тіло Юрія Вербицького було знайдене біля села Гнідин Бориспільського району, що на Київщині. Ігор Луценко залишився живий, він уже увечері 21-го потрапив до лікарні зі струсом мозку, вибитим зубом та підбитим оком.

Розслідування цього злочину тривало кілька років, 22 серпня 2020 року у ДБР заявили про завершення слідства і арешт двох осіб, причетних до убивства Вербицького.

Одному з учасників викрадення, катування та убивства, Олександру Волкову, Бориспільський міськрайонний суд 16 квітня 2021 року дав 9 років в'язниці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme