Пішов по дрова: На Херсонщині мирний мешканець підірвався на російській міні

У Херсонській області на міні, залишеній російськими окупантами, підірвався місцевий мешканець, який рубав у лісосмузі дрова

Журналіст відділу новин
Пішов по дрова: На Херсонщині мирний меш…
Ілюстративне фото

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації, передає Depo.ua.

"Трагедія сталася поблизу села Давидів Брід Великоолександрівської громади. 58-річний місцевий житель рубав у лісосмузі дрова, як раптом натрапив на російську міну", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що через вибух чоловік залишився без частини правої ноги. Постраждалого доправили до місцевої лікарні. Нині він перебуває на операційному столі, лікарі борються за його життя.

В ОВА наголосили, що мінна небезпека на Херсонщині "надзвичайно висока". Мешканців закликають неухильно дотримуватися правил мінної безпеки й не відвідувати лісосмуги, посадки та інші території, які ще не обстежили сапери.

Зазначимо, рятувальники попереджають, що нерозірвані снаряди можуть бути в покинутих будинках, просто неба, на полях, у лісах, на узбіччях доріг, дитячих майданчиках.

Якщо ви виявили вибухонебезпечний або підозрілий предмет, не торкайтеся його, відійдіть принаймні на 100 метрів. Позначте місце палицею, одягом, камінням тощо. Попередьте інших людей поруч та повідомте про знахідку за номерами: 101 — ДСНС, 102 — поліція.

На сайті ДСНС можна знайти, який вигляд мають найпоширеніші вибухонебезпечні предмети.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme