UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Після розмови з Путіним Макрон зателефонував Зеленському 

Президент Франції Емманюель Макрон зателефонував Володимиру Зеленському після розмови з очільником РФ Володимиром Путіним

Журналіст відділу новин
Після розмови з Путіним Макрон зателефон…
Фото: Скріншот

Розмови лідерів відбулись на тлі чуток про ймовірне вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє Depo.ua.

Зеленський у своєму Twitter зазначив, що продовжив діалог із Макроном. Він додав, що подякував лідеру Франції за візит до України.

"Говорили про безпекову ситуацію та шляхи активізації мирного процесу в межах "Нормандської четвірки", ТКГ. Обмінялися думками щодо останніх міжнародних перемовин", – розповів президент.

Крім того, він наголосив, що цінує особисту залученість Макрона у процес деескалації.
Після розмови з Путіним Макрон зателефонував Зеленському 

Нагадаємо, 7 лютого президент Франції Емманюель Макрон здійснив візит до Москви, де зустрівся з главою Росії Володимиром Путіним. 

Переговори лідерів двох країн пройшли в Кремлі 7 лютого і тривали понад п'ять годин. За підсумками Путін заявив, що зустріч із Макроном пройшла в діловому ключі, вона була змістовною та корисною. Він уточнив, що обговорив з французьким президентом питання нерозширення НАТО та ситуацію довкола України.

Після зустрічі з Путіним Макрон заявив, що найближчі дні будуть вирішальними для стабілізації ситуації та досягнення деескалації навколо України.

12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Йдеться про 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну. 

У цей же день президент Макрон зателефонував російському колезі Володимиру Путіну. Згодом стало відомо, що Путін поскаржився Макрону на Захід, який "накачує Україну зброєю". Він додав, що західні країни не хочуть підштовхнути Україну до виконання Мінських угод.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme