Після вибухів на "Енгельсі" росіяни поспіхом передислокували літаки, — Повітряні сили ЗСУ

російські військові розосередили літаки з аеродрому "Енгельс" у саратовській області рф після вибухів там у ніч проти 26 грудня.

Журналіст відділу новин
Після вибухів на "Енгельсі" росіяни посп…
Юрій Ігнат

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері єдиного телемарафону, передає Depo.ua.

"Після вчорашніх відомих подій бачимо, що літаки там розосереджені, саме стратегічна авіація, йдеться про аеродром "Енгельс". Безумовно, там ще залишається певна кількість літаків, але чимало з них вже передислоковано на різні аеродроми, які можуть їх приймати, утримувати, обслуговувати", — сказав Ігнат.

Він додав, що після вибухів проти 26 грудня активність російської авіації було суттєво було зменшено.

"Можливо, окупанти не могли отямитися від тієї "бавовни", яка там відбувалася", — сказав Ігнат.

Нагадаємо, у ніч проти 26 грудня у російському місті Енгельс Саратовської області пролунали вибухи поблизу аеродрому російської стратегічної авіації. На аеродромі "Енгельс" російські війська накопичують літаки для ракетних ударів по Україні.

Міноборони рф заявило, що росіяни збили український безпілотник на малій висоті під час підльоту аеродрому. У рф визнали загибель трьох російських військових: там заявили, що вони отримали смертельні поранення внаслідок падіння уламків. Авіатехніка пошкоджень нібито не зазнала.

Нагадаємо, вибухи на аеродромах у Саратовській області рф та біля Рязані також лунали 5 грудня. Тоді в міноборони росії визнали удари безпілотниками по військових аеродромах "Дягілєво" в Рязанській області та "Енгельс" у Саратовській області. Там кажуть, що засоби ППО перехопили українські БпЛА, але обшивку корпусу двох літаків було пошкоджено. Унаслідок цієї атаки загинули троє російських військових, які перебували на аеродромі, ще четверо — поранені.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme