Після заяви Макрона про обов'язкову COVID-вакцинацію майже мільйон французів записалися на щеплення

Близько 930 тисяч осіб у Франції протягом доби записалися на вакцинацію проти коронавірусу після того, як президент країни оголосив про обов'язкову вакцинацію для працівників лікарень
 

Редактор стрічки новин
Після заяви Макрона про обов'язкову COVI…
Фото: Emmanuel Macron/Facebook

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на RFI.

За словами керівника порталу онлайн-запису для пацієнтів Doctolib Станісласа Ніо-Шато, 65% тих, хто вирішив вакцинуватися після звернення президента – це люди до 35 років, а 12 липня під час телезвернення Макрона за декілька хвилин було зафіксовано близько семи мільйонів заходів на портал. Сплеск записів на вакцинацію продовжився уночі та наступного ранку.

Як відомо, 12 липня ввечері у своєму телезверненні до громадян президент Франції оголосив про обов'язкову вакцинацію всіх працівників лікарень та будинків для осіб похилого віку, а  також анонсував розширення застосування "санітарного сертифіката".

Уже в липні "санітарний сертифікат" повинні будуть пред'являти всі громадяни віком від 12 років для відвідання будь-яких культурно-розважальних заходів.

Цей документ має містити інформацію про вакцинацію, про свіжий негативний COVID-тест на або про нещодавно перенесене захворювання. Зараз його треба пред'являти для входу тільки на великі концерти або фестивалі (понад 1000 учасників), однак згодом необхідність пред’явити такий сертифікат буде навіть у бажаючих відвідати кафе.

Зазначимо, наразі у Франції стрімко поширюється коронавірус штаму "Дельта", країні перебуває на порозі  четвертої хвилі епідемії. При цьому, за даними МОЗ країни, повністю вакциновані 51% жителів Франції, яким виповнилося 18 років. Мінімум одну дозу вакцини отримали 66% дорослого населення.

Нагадаємо, раніше голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус заявив, що COVID-штам "Дельта" незабаром стане домінуючим у світі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme