Після звинувачень Зеленського євробонди ДТЕК впали у ціні

Євробонди компанії ДТЕК подешевшали на понад 11% після звинувачень президента Володимира Зеленського на адресу власника компанії олігарха Ріната Ахметова

Журналіст стрічки новин

Як відомо, Зеленський на прес-конференції заявив, що Ахметова пробують втягнути у війну проти України та державний переворот всередині країни. Крім того, президент звинуватив у наявній енергетичній кризі в Україні приватну генерацію, натякнувши на ДТЕК.

Це призвело до зменшення ціни євробондів компанії на 11,05%, передає Depo.ua з посиланням на ZN.UA.

Євробонди дтек

Під час прес-конференції Зеленський також заявив, що у проблемах з постачанням вугілля приватний бізнес мав допомогти владі, оскільки це повинні бути спільні зусилля

Водночас у виданні звинуватили державні компанії у провалі планів на закупівлі палива.

"Президент, м'яко кажучи, лукавить, коли перекладає усю відповідальність за дефіцит вугілля в державі на приватну генерацію, адже саме державні компанії провалили свої плани із закупівлі вугілля, а  державний НАК "Нафтогаз" вирішив ризикнути та пройти опалювальний сезон без імпортного газу", – заявили там.

Крім того, вони розкритикували тезу Зеленського про те, що саме він забезпечив контракти на закупівлю вугілля як для приватної, так і для державної генерації. Даними видання, компанія ДТЕК заздалегідь подбала про запаси вугілля, більшість контрактів уклавши ще влітку.

Нагадаємо, дещо раніше Зеленський заявив, що медіа ДТЕК ведуть проти нього власну боротьбу. Йдеться зокрема про протидію закону про олігархів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme