По всій Україні проходять військові навчання "Заметіль-2022" (ФОТО, ВІДЕО)

В Україні стартували командно-штабні навчання "Заметіль-2022"
 

Журналіст відділу новин
По всій Україні проходять військові навч…
Фото: Командування Об'єднаних сил ЗСУ

Протягом лютого 2022 року на полігонах по всій країні українські військові удосконалюватимуть способи ведення оборони.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву штабу Командування Об'єднаних сил ЗСУ.

За словами командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, тренування є плановим заходом.

Зокрема, їх завданням є спільна робота структурних підрозділів органів управління, а також відпрацювання питань управління угрупованнями військ під час ведення операції Сил оборони.

"Дані військові маневри є продовженням оперативного збору з керівним складом Командування, представниками органів військового управління ЗСУ, а також інших складових сектору оборони та безпеки", – пояснив Наєв.

Він зазначив, що метою навчань є підтримання індивідуальних спроможностей, формування необхідного рівня теоретичних знань, умінь та фахової майстерності під час планування застосування, всебічного забезпечення угрупувань військ та управління ними у ході ведення операції Сил оборони.

Як повідомив командувач, командно-штабні навчання триватимуть протягом поточного місяця на визначених військових полігонах по всій території держави.

"По завершенню навчань має бути досягнена злагодженість дій Командування з органами військового управління ЗСУ та інших складових сил оборони та безпеки під час ведення операцій за основними принципами, стандартами та штабними процедурами, що прийняті у державах-членах НАТО", – додав Наєв.

Нагадаємо, 10 лютого Міноборони Росії повідомило про початок російсько-білоруських навчань "Союзна рішучість-2022".

Міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що Україна проведе дзеркальні навчання через спільні маневри Росії та Білорусі.

Читайте також: На суші, у воді, в повітрі і у кіберпросторі: Які міжнародні військові навчання пройдуть в Україні у 2022 році

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme