Податкова амністія легалізує зарплати в конвертах, – Немчінов

На думку міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова, нова податкова реформа дозволить легалізувати неофіційні зарплати, т.зв. "зарплати в конвертах"

Журналіст відділу новин
Податкова амністія легалізує зарплати в…
Фото: Рixabay

Легалізації зарплат у конвертах сприяє, на думку Немчінова, нова норма законодавства, виписана спеціально під податкову реформу.

Сама податкова реформа стартує з вересня, передає Depo.ua із посиланням на "Слово і діло".

" Ініціатива, яка була в законі, дає змогу людям не тримати гроші в умовному "загашнику", а легалізувати їх, сплатити символічний податок і надалі мати можливість легально користуватися тими коштами, адже рано чи пізно Україна прийде до тих самих стандартів моніторингу способу життя, який є у більшості європейських країн", – пояснив Немчінов.

Нагадаємо, дещо раніше в Мінекономіки назвали галузі, в яких найбільше людей працюють неофіційно. Зазначимо, що праця 70% працівників сфер торгівлі, готельного і ресторанного комплексу, сільського господарства і будівництва використовується незаконно.

Міністр економіки України Олексій Любченко у липні заявив, що українцям за 2020 рік виплатили півтрильйона гривень зарплат.

Додамо, що в Україні наразі триває інспекційна кампанія з легалізації праці. За останніми даними, було розпочато 2268 інспекційних відвідувань та виявлено 7854 працівники, допущених до роботи без трудових договорів.

Читайте також: Податкова взялася за зарплати "у конвертах": Кому загрожує штраф 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme