Подоляк не виключає прямих переговорів Зеленського і Путіна вже найближчими днями

Прямі переговори між президентом України Володимиром Зеленським та президентом росії Володимиром Путіним можуть відбутися найближчими днями
 

Журналіст відділу новин
Подоляк не виключає прямих переговорів З…
Фото: ОП

За його словами, єдиним варіантом припинення війни є прямі переговори між двома президентами.

Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю американській медіакомпанії PBS, інформує Depo.ua.

"Ми працюємо над документами, які президенти зможуть обговорити та підписати", – сказав Подоляк.

За словами радника Єрмака, це станеться вже найближчим часом, адже це єдиний спосіб закінчити цю війну.

"У нас велика впевненість у тому, що найближчими днями буде досягнуто припинення вогню, адже Росія вже використала всі свої ресурси, які планувалося залучити до цієї війни", – розповів Подоляк.

За його словами, Кремль не має резервів і системи постачання для продовження активних дій.

"Вони планували ввести свої війська, захопити більше території за три дні, влаштувавши бліцкриг. Вони цього не зробили і не зроблять. Вони застрягли з боями на своїх нинішніх позиціях і не мають жодних шансів просунутися далі на українську територію", – зазначив Подоляк.

Він нагадав, що ще на початку переговорів Росія висувала ультиматуми та покладалася на пропаганду та дезінформацію, що діяла протягом восьми років. Але коли це не спрацювало, росіяни відійшли від своїх позицій.

"Все це стало для них тривожним сигналом, і їхня позиція значно пом'якшилася", – підсумував він.

Дещо раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче провести переговори з росією в Єрусалимі. Відповідну пропозицію він зробив прем'єр-міністру Ізраїлю Нафталі Беннету. 

У Зеленського запевнили, що Україна вимагатиме повного виведення військ рф зі своєї території.

Повідомлялося, що влада вже напрацьовує пакет домовленостей для зустрічі з Путіним. Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк уточнив, що нині обговорюється також місце проведення зустрічі Зеленського з путіним.

14 березня стало відомо, що Ізраїль зголосився стати посередником між Україною й окупантами та взяти участь в гуманітарній місії.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

12 березня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що не виключає можливості нападу Білорусі на Україну.

Станом на ранок 16 березня українські військові ліквідували понад 13 800 російських окупантів і знищили понад дві тисячі одиниць російської військової техніки.

Читайте також: 21-й день війни: Українська армія активно визволяла Київщину і знищила багато русні 16 березня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme