Подорож з ID-карткою: МВС хоче розширити список країн

Українська влада працює над тим, щоб громадяни нашої держави могли подорожувати за ID-карткою до більшої кількості країн

Журналіст стрічки новин
Подорож з ID-карткою: МВС хоче розширити…
Фото: pasport.org.ua

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський завив, що його відомство працює над розширенням переліку країн, куди українці зможуть поїхати за ID-карткою.

Про це урядовець повідомив під час вручення 7-мільйонного паспорта громадянина України у формі ID-картки, передає Depo.ua.

"Сьогодні за ID-картою громадянина України можна в'їхати вже до кількох країн світу - це, зокрема, Грузія та Туреччина. І ми ведемо переговори, щоб розширити перелік цих країн, в які можна буде в'їжджати за ID-картками", - сказав Монастирський.

За його словами, МВС також працює над тим, щоб громадяни могли одночасно отримувати паспорт ID-карткою та закордонний паспорт.

Нагадаємо, у жовтні на Запоріжжі 96-річна жінка отримала ID-паспорт.

Як відомо, Україна стала першою країною у світі, яка запустила цифрові паспорти та законодавчо прирівняла їх до звичайних документів. Е-паспорти доступні лише тим українцям, які мають ID-картку або біометричний закордонний паспорт. Їхні основні переваги – захищеність від підробок, простота отримання та зручність використання. Усі електронні документи завантажуються у застосунок "Дія". Паспорт громадянина України у формі книжечки зразка 1994 року та небіометричний закордонний паспорт не відображаються в застосунку "Дія". Але ID-картку можна оформити незалежно від місця реєстрації.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme