Погоня на Рівненщині: розбито п'ять авто, поранено поліцейського

Під час затримання порушника правил дорожнього руху в Рівному травмувався патрульний, розбито п'ять машин

Погоня на Рівненщині: розбито п'ять авто…
Фото: ГУНП у Рівненській області

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Рівненській області, пише Depo.ua.

"Понад 35 кілометрів житель Рівненського району втікав від поліцейських. За цей час водій п’ять разів зухвало проігнорував вимогу поліцейських зупинитися. Як наслідок: працівник поліції із травмами у лікарні та п’ять пошкоджених транспортних засобів, серед яких три — службові авто", — кажуть у ГУНП.

На спецлінію "102" звернулася жителька села Буща Рівненського району. Вона заявила, що малознайомий чоловік приїхав до неї та погрожував уночі спалити будинок. Зі слів жінки, він поводився агресивно та неадекватно. Коли ж прибули правоохоронці зі Здолбунова, чоловік уже втік.

Жінка повідомила, що він пересувається він на автомобілі Skoda Octavia. За кілька хвилин авто помітили в селі Озерко. Утім, вимогу інспекторів про зупинку водій проігнорував. Не зупинився й на вимогу іще одного екіпажу із проблисковими маячками та сиреною у Здовбиці. 

За даними слідства, під час спроби заблокувати рух легковика в Рівному його керманич спочатку зіткнувся боком зі службовим авто Renault Duster, а потім, не зупиняючись — з Mitsubishi Outlander, що стояв на дорозі з увімкненими проблисковими маячками. Продовжуючи рух уже вулицею В’ячеслава Чорновола, зіткнувся з поліцейським авто Skoda Rapid, водію якого вдалося зупинити порушника.

Внаслідок ДТП постраждав 27-річний старший сержант поліції. Його доправили до лікарні із закритою черепно-мозковою травмою, множинними гематомами.

Водій Skoda, 36-річний житель села Залісся Рівненського району, не травмувався. Відповідно до освідування приладом "Драгер", він був тверезий. 

"Чому так зухвало себе поводив — пояснити не зміг. Натомість, сусіди розповідають, що неадекватну його поведінку помітили після автопригоди, в яку потрапив чоловік, будучи за кордоном", — кажуть правоохоронці. 

Слідчі відкрили справу за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху). У рамках кримінального провадження призначатимуться експертизи, зокрема й судово-психіатрична.

Нагадаємо, на Хмельниччині нетверезий прикарпатець за кермом "ВАЗ" протаранив електроопору. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme