Поклонська відмовилася від посади посла Росії у Кабо-Верде

Російська колаборантка Наталія Поклонська вирішила відмовитися від вступу на посаду посла РФ у Кабо-Верде

Редактор стрічки новин
Поклонська відмовилася від посади посла…
Фото: Facebook Наталії Поклонської

Відмовилася від посади посла РФ в острівній державі Кабо-Верде Наталія Поклонська "у зв'язку з особистими обставинами".

Про це вона розповіла у інтерв'ю ТАСС, передає Depo.ua.  

"Чому я не вступила на посаду? Змінилися особисті обставини. Завжди говорила, повторю: я хочу бути корисною нашій країні. Тому я готова на будь-яку посаду, яка корисна державі," — сказала вона.

В МЗС Росії підтвердили, що Поклонська не поїде послом у Кабо-Верде. 

Зазначимо, нещодавно російські ЗМІ повідомили, що Поклонська досі не поїхала працювати послом Росії в Кабо-Верде через відсутність агремана – попередньої згоди Кабо-Верде на призначення її як голову дипломатичного представництва.

Нагадаємо, колишня кримська "прокурорка", екс-депутатка Держдуми Росії, колаборантка Наталія Поклонська призначена послом Росії у Кабо-Верде – країні Західної Африки. Відповідний указ був підписаний президентом Росії Володимиром Путіним 13 жовтня. 

Згодом Міністерство закордонних справ України звернулося до влади Кабо-Верде щодо призначення Наталії Поклонської послом Росії. У МЗС нагадали, що вона перебуває під санкціями України, ЄС, США, Канади та Японії.

Довідка: Наталія Поклонська стала відомою у 2014 році під час окупації Криму Росією, коли обійняла посаду "прокурора" Криму, на якій перебувала два роки, після чого обралася до Держдуми від провладної партії "Єдина Росія". Напередодні цьогорічних виборів до Держдуми Поклонська заявила, що не братиме у них участі та займеться іншою діяльністю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme