Поліція перевірятиме COVID-сертифікати українців на чинність

Починаючи з четверга 21 жовтня, українські поліцейські почнуть перевіряти сертифікати громадян про вакцинацію від коронавірусу на чинність 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Поліція перевірятиме COVID-сертифікати у…
Фото: Національна поліція

Посилення контролю стосується не лише "червоної" карантинної зони, але й інших областей.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький у ефірі каналу "1+1".

"Поліція перевірятиме сертифікати про вакцинацію від коронавірусу за QR-кодом. Нацполіція спільно з Мінцифрою розпочали інтеграцію відповідного програмного забезпечення на планшети поліцейських для швидкої перевірки сертифікатів з "Дії", або сканувавши паперовий варіант", – сказав Білошицький.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України також додав, що Перевірку проводитимуть з 21 жовтня працівники Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб на місцях, а також патрульні у місцях великого скупчення людей. 

Сертифікати правоохоронці перевірятимуть на чинність під час:

  • перевезень;

  • відвідувань закладів громадського харчування;

  • відвідування ринків;

  • відвідування торговельних майданчиків.

Нагадаємо, кілька годин тому стало відомо чи вводитимуть в Україні загальнонаціональний локдаун. Своє рішення нардепи профільного комітету пов'язали з кількістю вакцинованих від коронавірусу українців. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme