Польща проситиме США збільшити чисельність військ та залишити їх на постійній основі

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау проситиме в США збільшити чисельність американських військ у своїй країні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Польща проситиме США збільшити чисельніс…
Фото: Рixabay

Зокрема, глава МЗС Польщі проситиме, щоб військові США залишилися в країні на постійній основі з ротацією.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

"Цілком природно, що польська дипломатія прагне розширити присутність союзників у вигляді постійної ротації. Поточна ситуація у сфері безпеки означає, що необхідність зміцнення цієї політики стримування ще більш актуальна", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні, 3 лютого, Рау відправиться до США, аби завтра зустрітися з держсекретарем Ентоні Блінкеном. Під час зустрічі буде обговорене питання перекидання американських військ до Польщі. Також Рау та Блінкен мають обговорити ймовірні санкції проти Росії.

Зауважимо, напередодні президент США Джо Байден офіційно схвалив відправлення додаткового контингенту військ до Європи. На цей момент відомо, що цей додатковий контингент включатиме близько 2000 американських військових для Польщі та кількох тисяч військовослужбовців для південно-східних країн НАТО (зокрема, Румунії).

Нагадаємо, інформацію про підготовку збільшення контингенту американських військ у Європі підтвердив 29 січня сам Джо Байден.

Тоді ж в Угорщині заявили, що не потребують розміщення додаткових сил НАТО.

Того ж дня міністерка оборони Франції Флоранс Парлі заявила про наміри перекинути до Румунії декілька сотень військовослужбовців на тлі загрози вторгнення Росії в Україну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme