UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Польща та Латвія закликали запровадити санкції проти Росії за визнання "Л-ДНР"

Міністерство закордонних справ Латвії та прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликали запровадити санкції проти Росії за визнання окупаційних адміністрацій "Л-ДНР"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Польща та Латвія закликали запровадити с…
Фото: Pixabay

Зокрема, у Латвії переконані, що рішення президента Росії Володимира Путіна про визнання "Л-ДНР" продовжує наступ на незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС Латвії.

"Рішуче засуджуючи дії Росії, Латвія закликає міжнародне співтовариство зробити найрішучіші кроки для припинення російської агресії та надання допомоги Україні. Ми закликаємо міжнародне співтовариство зробити узгоджені дії, ввівши жорсткі економічні санкції щодо Російської Федерації і тих, хто несе відповідальність за напад на українську державність", – йдеться у повідомленні.

Також у відомстві наголосили на зростанні агресії Росії проти України, зокрема, через присутність російських військових у Білорусі. У МЗС Латвії переконані, що це має негативний вплив на загальну безпекову ситуацію в Європі.

"Ми, президент Латвії, голова Сейму, прем'єр-міністр і міністр закордонних справ, від імені народу Латвії висловлюємо солідарність з народом України, а також непохитну підтримку свободи, суверенітету і територіальна неподільність України", – додали у прес-службі.

Своєю чергою Моравецький назвав рішення про визнання самопроголошених "республік" остаточною відмовою Росії від діалогу та грубим порушенням міжнародного права.

"Це акт агресії проти України, на який необхідно відповісти однозначною відповіддю у вигляді негайних санкцій", – зазначив він.

Прем'єр Польщі також закликав до термінового засідання Євроради для обговорення цієї ситуації.

Польща та Латвія закликали запровадити санкції проти Росії за визнання "Л-ДНР"Міністерство закордонних справ Латвії та прем"єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликали запровадити санкції проти Росії за визнання окупаційних адміністрацій "Л-ДНР"

Додамо, глава Євроради Шарль Мішель та очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн також назвали визнання Росією окупаційних адміністрацій "Л-ДНР" порушенням міжнародного права.

Зауважимо, під час звернення за результатами Радбезу РФ, президент Росії Володимир Путін заявив про визнання незалежності так званих "ЛНР" та "ДНР". Після цього він підписав угоди про співробітництво з цими "державами".

Нагадаємо, що Путін терміново зібрав засідання Ради безпеки Російської Федерації сьогодні, 21 лютого.

На самому засіданні він заявив, що заявив, що зібрав Раду безпеки аби розв'язати питання визнання так званих "ЛНР" і "ДНР".

Учасники засідання Радбезу підтримали ідею визнання Росією незалежності "ДНР" та "ЛНР". Зокрема, очільник МВС Колокольцев заклика визнати незалежність російських маріонеткових утворень в межах, на які ті заявляють свою юрисдикцію – тобто на усю територію Донецької та Луганської областей.

А голова СЗР Наришкін з переляку підтримав визнання входження "Л-ДНР" до складу Росії. На що президент Володимир Путін тут же зупинив його.

У підсумку Путін на засіданні заявив, що рішення буде прийняте сьогодні, 21 лютого.

Пізніше стало відомо, що Путін зробить офіційне звернення, імовірно, щодо визнання "Л-ДНР".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme