Польща видасть США українського хакера: Йому загрожує 115 років ув'язнення

У Польщі затримали 22-річного хакера з України Ярослава Васінського. Він разом зі спільником з Росії Євгеном Поланіним скоював кібератаки на підприємства у різних куточках світу та вимагав з них гроші за відновлення нормальної работи

Журналіст стрічки новин
Польща видасть США українського хакера:…
Фото: Рixabay

Українець з 2019 року керував IT-компанією, зареєстрованою в Любліні.

Хакер отримував доступ до внутрішніх комп’ютерних мереж IT-компанії Kaseya з Маямі (Флорида, США). Після цього він встановлював там шкідливе програмне забезпечення, яке зашифровувало дані. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на dobreprogramy.pl.

Під час своєї діяльності шахраї отримували контроль над комп’ютерами деяких клієнтів Kaseya. Вони паралізовували системи близько 7 тисяч комп’ютерів у 1,5 тисячі компаній по всьому світу.

Для відновлення нормальної роботи хакери вимагали близько 70 млн євро.

У жовтні федеральний суд Техасу видав ордер на арешт учасників кібергрупи. Минулого тижня українця заарештували, коли він намагався перейти кордон у Дорогуську. Його спільник поки на волі. В українця конфіскували 6 млн дол., які той мав отримати як викуп, сплачений жертвами атаки.

Васінського планують екстрадіювати до США, де його й судитимуть. У разі визнання українця винним за всіма висунутими йому звинуваченнями йому загрожує 115 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 1 червня північноамериканські та австралійський філії JBS SA стали жертвами хакерських атак. Через інцидент компанії довелося зупинити низку своїх підприємств у США, Канаді та Австралії.

Згодом у Федеральному бюро розслідувань США підтвердили, що за атакою на найбільшу у світ м’ясопереробну компанію JBS стояла російська група кіберзлочинців Revil (Sodinokobi)

Читайте також: Хакери Путіна: Чому Україну мають непокоїти атаки на американський бізнес

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme